Σολτς: Η Ελλάδα είναι ένα success story

Σολτς: Η Ελλάδα είναι ένα success story

Ο Μάριο Σεντένο εξήρε τα αποτελέσματα της χώρας στα πρωτογενή πλεονάσματα

Την άποψη ότι η Ελλάδα είναι ένα «success story», γιατί κατάφερε να επιστρέψει στις αγορές και την πεποίθηση ότι θα είναι «προσεκτική», προκειμένου να παραμείνει, εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς προσερχόμενος στο σημερινό Eurogroup.

Ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες ανακοινώσεις μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ότι η Ελλάδα ανήκει στη γενικότερη «ιστορία επιτυχίας» της Ευρωζώνης, καθώς κατέστη δυνατό, όλες οι χώρες που είχαν προβλήματα χρηματοδότησης από τις αγορές, να επιστρέψουν στην κανονική κατάσταση δανεισμού.

Ωστόσο, σημείωσε πως όλες οι χώρες πρέπει να συνειδητοποιούν, ποια είναι τα προβλήματα, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την χρηματοδότησή τους από τις αγορές. «Νομίζω πως στο τέλος όλοι θα είναι προσεκτικοί», ανέφερε.

Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα

Στο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα, όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, κληθείς να σχολιάσει τις ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης κατά την είσοδό του στη σημερινή συνεδρίαση των υπoυργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Σεντένο επανέλαβε, ότι η Ελλάδα δεν είναι στη ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης και ότι οι θεσμοί βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης της τρίτης έκθεσης, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας. Σημείωσε όμως, ότι θα μπορούσε να προκύψει κάποια συζήτηση για το ζήτημα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης.

«Η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικά αποτελέσματα, όσον αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αυτά συνοδεύτηκαν από ανάπτυξη», είπε ο Σεντένο, προσθέτοντας ότι αναμένει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

1
σχόλιο
  1. avatar ΑΛΕΞΗΣ

    Ναι, για τη Γερμανία όμως που έσωσε τις τράπεζές της και κέρδισε πάρα πολλά δισεκατομμύρια ευρώ γονατίζοντας τον Ελληνικό λαό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...