Συναλλαγές με κάρτες: Η ΑΑΔΕ ζητά όλα τα στοιχεία των συναλλαγών για το 2018

Συναλλαγές με κάρτες: Η ΑΑΔΕ ζητά όλα τα στοιχεία των συναλλαγών για το 2018

Έδωσε προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών

Προθεσμία πέντε ημερών εργάσιμων ημερών (από τις 22 Απριλίου) δίνει η ΑΑΔΕ στις τράπεζες και σε όλους τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών, προκειμένου να αποστείλουν συγκεντρωτικά ανά ΑΦΜ τα στοιχεία των συναλλαγών με κάρτες για το 2018. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, στην οποία διευκρινίζεται ότι στα συγκεντρωτικά στοιχεία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά και οι συναλλαγές με επαγγελματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, οι οποίοι δηλώθηκαν έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Σημειώνεται ότι η ΑΑΔΕ, από το φορολογικό έτος 2017, για να διατηρηθεί η προβλεπόμενη μείωση φόρου κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των φορολογουμένων που πραγματοποιούν συναλλαγές για την απόκτηση αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών στην ημεδαπή ή σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν εξοφληθεί με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, συγκεντρώνει τα στοιχεία των συναλλαγών αυτών από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών που έχουν αδειοδοτηθεί και λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οι Πάροχοι αποστέλλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ τα στοιχεία των συναλλαγών του εκάστοτε προηγούμενου μήνα, έως την 20η του εκάστοτε επόμενου μήνα ή, σε περίπτωση που η 20η συμπίπτει με αργία, μέχρι την επόμενη εργάσιμη.