Τι θα προβλέπει ρύθμιση για τα εργασιακά δικαιώματα των delivery

Τι θα προβλέπει ρύθμιση για τα εργασιακά δικαιώματα των delivery

Εντός του Απριλίου θα κατατεθεί στη Βουλή σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου

Ρυθμίσεις για την προστασία των εργαζόμενων διανομέων με δίκυκλο θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, που θα καταθέσει το υπουργείο Εργασίας εντός του Απριλίου στη Βουλή, για τη ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις.

Όπως είπε η υπουργός εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ3, οι εργαζόμενοι διανομείς με δίκυκλο «έχουν πολλά δίκαια αιτήματα και έχουμε κάνει πολλές συναντήσεις μαζί τους». Όπως αποκάλυψε η υπουργός στη ρύθμιση που θα ενταχθεί στο παραπάνω νομοσχέδιο θα προβλεφθεί η υποχρέωση του εργοδότη να συντηρεί το μηχανάκι, να παρέχει όλα τα μέσα ατομικής προστασίας, συμπεριλαμβανομένου του κράνους.

Στην περίπτωση δε που το μηχανάκι είναι στην ιδιοκτησία του εργαζόμενου, ο εργοδότης -όπως είπε- θα έχει υποχρέωση να καταβάλλει 15% επί του κατώτατου μισθού, ως αποζημίωση στον εργαζόμενο, προκειμένου να συντηρεί το μηχανάκι του κάθε μήνα. Ακόμη, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, ότι «προχωράμε με στοχευμένους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στον κλάδο».

Η υπουργός Εργασίας πρόσθεσε, ότι «οι ρυθμίσεις που θεσπίζουμε, ξεκινούν να φτιάχνουν ένα πλαίσιο προστασίας για τους εργαζόμενους διανομείς με δίκυκλο. Θα ακολουθήσουν και υπουργικές αποφάσεις με περισσότερες λεπτομέρειες, για τις προδιαγραφές των οχημάτων και των μέσων ατομικής προστασίας. Είναι ένα πρώτο βήμα, για να χτίσουμε το επίπεδο προστασίας που τους αντιστοιχεί».