Ιδιοκτήτες Ακινήτων: Στην λάθος κατεύθυνση τα μέτρα που σκέφτεται η κυβέρνηση για το Airbnb

Ιδιοκτήτες Ακινήτων: Στην λάθος κατεύθυνση τα μέτρα που σκέφτεται η κυβέρνηση για το Airbnb

«Με τα χρήματα πληρώθηκαν και τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών που ήταν απλήρωτα για χρόνια»

Στόχο να προλάβει καταστάσεις, είχε η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, ως προς τα διάφορα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση στο θέμα των μισθώσεων ακινήτων μέσω του Airbnb και παρόμοιων πλατφορμών.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο news.gr ο πρόεδρός της Στράτος Παραδιάς μεταξύ άλλων, «ξέρουν πως ότι μέτρα πάνε να πάρουν, θα αντιμετωπιστούν από την αγορά και τους ενδιαφερόμενους με φοροδιαφυγή.

Δηλαδή αν ενεργοποιήσουν για παράδειγμα το μέτρο με την μίσθωση μόνο για 90 ημέρες, όποιος έχει στο κατάλυμα του κίνηση θα συνεχίσει να το κάνει με «μαύρα», χωρίς να τα δηλώνει. Εκεί είναι το θέμα. Μοιραία η κατάσταση θα οδηγηθεί εκεί.

Η αύξηση του τουρισμού οφειλόταν σε αυτό το είδος (Airbnb). Ο περιορισμός θα μπει από την πραγματικότητα την ίδια όταν πολλοί από αυτούς που ξεκίνησαν αυτή την δραστηριότητα δεν θα μπορούν να την κάνουν καθώς το κατάλυμα τους δεν είναι σε κατάλληλο μέρος ή δεν είναι φτιαγμένο κατάλληλα κλπ.

Από την άλλη πλευρά αν η κυβέρνηση πάρει τέτοια μέτρα θα σταματήσει και η κινητικότητα που υπάρχει στις ανακαινίσεις. Διαμερίσματα ανακαινίστηκαν με αρκετά χρήματα και πέρα από αυτό με τα χρήματα πληρώθηκαν και τα κοινόχρηστα των πολυκατοικιών που ήταν απλήρωτα για χρόνια. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα αυτά θα είναι λάθος».