Αλλαγή «παικτών» στο Airbnb, κινητικότητα στα επαγγελματικά ακίνητα

Αλλαγή «παικτών» στο Airbnb, κινητικότητα στα επαγγελματικά ακίνητα

Οι τάσεις στην αγορά του Real Estate

Στην Θεσσαλονίκη έγινε την Πέμπτη μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση των τάσεων στην αγορά Real Estate στην οποία, είδαν το φως της δημοσιότητας, σημαντικά στοιχεία. Η παρουσίαση αφορούσε συγκεκριμένα τις τάσεις στα επαγγελματικά ακίνητα, τις κατοικίες και τα εξοχικά.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Το news.gr επικοινώνησε σχετικά, με τον πρόεδρο των μεσιτών Αθήνας-Αττικής Λευτέρη Ποταμιάνο που το παρακολούθησε. Σύμφωνα με τα όσα ελέχθησαν για τα επαγγελματικά ακίνητα και ειδικά τα πρώτης και δεύτερης προβολής, τα πρώτα αρχίζουν να ελκύουν το ενδιαφέρον και ειδικά μεγάλων επενδυτών, με αποτέλεσμα να υπάρχει κινητικότητα. Η τάση είναι ότι σύντομα αυτά θα εξαντληθούν και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, το ενδιαφέρον θα στραφεί προς τα δεύτερης προβολής.

Πρώτης προβολής χαρακτηρίζονται τα ακίνητα που είναι κατά μήκος μεγάλων κεντρικών οδικών αξόνων όπως η Συγγρού, η Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου. Επαγγελματικά ακίνητα που είναι σε δευτερεύοντες δρόμους προς το παρόν «δεινοπαθούν όσον αφορά τον χρόνο μίσθωσής τους» όπως είπε χαρακτηριστικά στο news.gr ο Λευτέρης Ποταμιάνος.

Ως προς την κατοικία υπάρχει μεγάλη ζήτηση λόγω του Airbnb και της Golden Visa και η τάση δείχνει πως αυτό θα συνεχιστεί καθώς «πρόκειται για ξένο χρήμα, επενδύσεις από το εξωτερικό, είτε ιδιωτικές μικρές είτε μεγάλες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάχωμα. Ίσως να είναι μικρή αλλά θα υπάρχει άνοδος στη ζήτηση για την κατοικία». Η είσοδος εταιρειών του εξωτερικού στην ζήτηση ακινήτων για να αγοραστούν και στην συνέχεια να διατεθούν στο Airbnb εντάσσεται σε αυτή την τάση.

Στην εξοχική κατοικία η κινητικότητα υπάρχει και με ανοδική τάση αλλά ακόμα μόνο σε γνωστούς προορισμούς, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα.

«Γενικά υπάρχει μια θετική εικόνα για να συνοψίσουμε. Δεν είναι η εικόνα που είχαμε μέχρι το 2016, απλά δεν έχουμε «πάρει και φωτιά», δήλωσε χαρακτηριστικά συνοψίζοντας ο κ Ποταμιάνος.