Ρεκόρ εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό το Γενάρη του 2019

Ρεκόρ εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό το Γενάρη του 2019

Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο οι φετινές επιδόσεις για το χειμώνα στη χώρα μας

Τον καλύτερο Ιανουάριο όλων των εποχών καταγράφουν τα στοιχεία του ισοζυγίου πληρωμών. Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο έχει αποδώσει για τα καλά με τις τουριστικές εισπράξεις να παρουσιάζουν πρωτοφανή αύξηση 53,2% με το ξεκίνημα του 2019.

Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση τον Ιανουάριο του 2019 για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού για το συγκεκριμένο μήνα του έτους ξεπέρασε τους 660.000 ταξιδιώτες, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Η αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης ήταν αποτέλεσμα της μεγάλης αύξησης των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατά 10,2% σε σχέση με τον περσινό Ιανουάριο. Περισσότεροι από 556.000 διεθνείς επισκέπτες πέταξαν προς ελληνικούς προορισμούς, λόγω της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας των αεροδρομίων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου με νέες πτήσεις από περισσότερα αεροδρόμια του εξωτερικού την φετινή χρόνια και καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

Την επιτυχία του ελληνικού τουρισμού και την τουριστική στρατηγική της χώρας που απέδωσε αυτές τις εκπληκτικές επιδόσεις τόσο την φετινή χρονιά, όσο και την τελευταία τετραετία, θα παρουσιάσει στους σημαντικότερους παράγοντες της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας 2 με 4 Απριλίου στη Σεβίλλη, η προσφάτως βραβευμένη ως η καλύτερη Υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως, Έλενα Κουντουρά. Η Ελληνίδα Υπουργός θα είναι κεντρική ομιλήτρια μαζί με τον τέως Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού & Ταξιδίων WTTC στην Ισπανία, για την προστιθέμενη αξία του τουρισμού στις εθνικές οικονομίες, στην καθοριστική και διαρκώς αυξανόμενη συμβολή του στο ΑΕΠ των χωρών και την απασχόληση.