Την Παρασκευή η κατάθεση της ρύθμισης για την προστασία της α΄ κατοικίας

Την Παρασκευή η κατάθεση της ρύθμισης για την προστασία της α΄ κατοικίας

Μέχρι τότε θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, στη βάση της συμφωνίας κυβέρνησης-τραπεζών, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείτο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι την Παρασκευή θα συνεχιστεί η συζήτηση με τους εποπτικούς θεσμούς του τραπεζικού συστήματος, για την αποσαφήνιση τεχνικών λεπτομερειών. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη», για την προστασία της πρώτης κατοικίας, έως το Euro Working Group της 25ης Μαρτίου, το οποίο θα προετοιμάσει το Eurogroup της 5ης Απριλίου, στο οποίο θα ληφθεί και η απόφαση για την καταβολή ή μη των 970 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα.

Οι θεσμοί εμμένουν σε δραστική μείωση της περιμέτρου κάλυψης, τόσο συνολικά του αριθμού των «κόκκινων» δανειοληπτών που μπορούν να ενταχθούν στο σχήμα, όσο και επιμέρους, στο σκέλος που αφορά στα επιχειρηματικά δάνεια με ενέχυρο την πρώτη κατοικία. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν ενστάσεις και ως προς την αντιμετώπιση των στρατηγικά κακοπληρωτών.