«Αναμένουμε ότι η Boeing θα αναλάβει αυτό το κόστος»

«Αναμένουμε ότι η Boeing θα αναλάβει αυτό το κόστος»

Η Norwegian Air θα ζητήσει αποζημίωση για απώλεια εσόδων

Ότι θα ζητήσει αποζημίωση από την εταιρεία αεροσκαφών Boeing για απώλεια εσόδων και πρόσθετες επιβαρύνσεις αφού ανέστειλε τις πτήσεις της με αεροσκάφη τύπου 737 MAX 8 μετά τη συντριβή την Κυριακή ενός αεροσκάφους αυτού του τύπου των Ethiopian Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα η Norwegian Air.

«Αναμένουμε ότι η Boeing θα αναλάβει αυτό το κόστος», ανέφερε η Norwegian σε ανακοίνωση που έστειλε με e-mail στο Reuters. Η εταιρεία με έδρα της το Όσλο έχει 18 επιβατικά αεροσκάφη «MAX» στον στόλο της που αριθμεί 163 αεροπλάνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing Ντένις Μιούλενμπεργκ, σε e-mail του προς τους εργαζομένους το οποίο είδε το Reuters, δήλωσε τη Δευτέρα πως είναι βέβαιος για την ασφάλεια του 737 MAX. Πηγές του κλάδου, ωστόσο, δήλωσαν ότι η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες απαιτήσεις και διεκδικήσεις μετά τη συντριβή.

Η Norwegian ακύρωσε κάποιες πτήσεις χθες, ενώ σήμερα ακύρωσε περισσότερες από 30 αναχωρήσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν τα αεροδρόμια του Όσλο, της Στοκχόλμης και άλλων σκανδιναβικών πόλεων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στους επιβάτες, κλείνοντάς τους θέσεις σε άλλες πτήσεις και χρησιμοποιώντας άλλους τύπους αεροσκαφών από τον στόλο της για να καλύψει τα κενά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...