Ποια έντυπα σημειώνουν καθυστερήσεις στην υποβολή τους στην ΕΡΓΑΝΗ

Ποια έντυπα σημειώνουν καθυστερήσεις στην υποβολή τους στην ΕΡΓΑΝΗ

Οι φοροτεχνικοί ζητούν παράταση

Σοβαρό πρόβλημα με την αποστολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και των Εντύπων Ε4 και Ε11 υπάρχει σύμφωνα με τους φοροτεχνικούς καθώς η η «πλατφόρμα» υποβολής του ΕΡΓΑΝΗ παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις. Λόγω αυτής της κατάστασης ζητούν παράταση.

Σε σχετική επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών  προς την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνονται τα εξής:

«Μας έχει γνωστοποιηθεί ότι από χθες το βράδυ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην αποστολή των ΑΠΔ, η υποβολή των οποίων λήγουν σήμερα, όπως και από σήμερα το πρωί η «πλατφόρμα» υποβολής του ΕΡΓΑΝΗ για τα έντυπα Ε4(Πίνακας Προσωπικού) και Ε11(Πίνακας γνωστοποίησης αδειών προσωπικού)παρουσιάζει μεγάλες καθυστερήσεις.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έχει ήδη ζητήσει με προηγούμενο έγγραφο της, μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας εντύπου Ε4 μέχρι τις 20/3/2019.

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, κρίνεται απαραίτητη η μεταφορά καταληκτικής ημερομηνίας των παραπάνω εντύπων Ε11, Ε4 καθώς και για την υποβολή των ΑΠΔ μέχρι τις 20/3/2019.

Ευελπιστούμε από την πλευρά σας ότι θα υπάρχει κάποιο δελτίο τύπου που θα ανακοινώνει νέα καταληκτική ημερομηνία των παραπάνω υποχρεώσεων».