Συρρικνώνεται η τιμή του πετρελαίου – Οι επενδυτές στρέφονται σε ομόλογα και χρυσό

Συρρικνώνεται η τιμή του πετρελαίου – Οι επενδυτές στρέφονται σε ομόλογα και χρυσό

Οι επενδυτές φοβούνται για τις επιπτώσεις που θα έχει στην οικονομία η εντεινόμενη εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2018 υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου, καταγράφοντας απώλειες μεγαλύτερες του 2%, εν μέσω των φόβων που εκφράζονται για επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ήδη, στο τελευταίο τρίμηνο οι τιμές του αργού πετρελαίου έχουν υποχωρήσει άνω του 30%.

Σήμερα άγγιξαν τα χαμηλότερα επίπεδά τους από το τρίτο τρίμηνο του 2017, καθώς, όπως αναφέρει το Reuters, οι επενδυτές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι σχετικά με τον αντίκτυπο που θα έχει στην παγκόσμια οικονομία και κατά συνέπεια τη ζήτηση αργού πετρελαίου η εντεινόμενη εμπορική διένεξη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Την ίδια ώρα, η αναταραχή που επικρατεί στις αγορές φαίνεται ότι στρέφει τους επενδυτές στην ασφάλεια του χρυσού και των κρατικών ομολόγων σε βάρος των μετοχών και του μαύρου χρυσού.

Η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent υποχωρεί κατά 1,37 δολ. το βαρέλι και διαμορφώνεται σε 52,45 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε αγγίξει τα χαμηλά των 52,33 δολαρίων το βαρέλι που είναι και η χαμηλότερη τιμή που αναφέρεται από το Σεπτέμβριο του 2017. Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,29 δολ. στα 44,30 δολάρια το βαρέλι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, δε, οι απώλειες του αργού τύπου Brent έφθασαν στο 11%.