Ημέρα πληρωμών: Καταβάλλονται συντάξεις, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, δώρο και αναδρομικά

Ημέρα πληρωμών: Καταβάλλονται συντάξεις, ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, δώρο και αναδρομικά

Κλήρωση της φορολοταρίας την παραμονή των Χριστουγέννων

Ημέρα πληρωμών η σημερινή αλλά και οι επόμενες, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Σήμερα, 21 Δεκεμβρίου πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου, το ΚΕΑ στους δικαιούχους, το επίδομα παιδιού αλλά και τα αναδρομικά σε στρατιωτικούς και σώματα ασφαλείας.

Ειδικότερα:

Πληρώνονται τα αναδρομικά οι εν ενεργεία και συνταξιούχοι που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στο στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

Σήμερα καταβάλλεται και η δεύτερη ομάδα των συντάξεων για τον Ιανουάριο. Προχθές καταβλήθηκαν οι συντάξεις για τον ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ. Σήμερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του δημοσίου του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ είναι πιθανόν να έχουν δει ήδη στους λογαριασμούς τους τα χρήματα. Η καταβολή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς κανέναν περιορισμό, για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Σήμερα θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων και τα λεφτά για την έκτη (και τελευταία για το 2018) δόση από το επίδομα παιδιού. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 886.268. Ταυτόχρονα θα επαναλειτουργήσει η εφαρμογή για την ηλεκτρονική αίτηση για να υποδεχτεί τις τελευταίες αιτήσεις του 2018. Φέτος οι αιτήσεις Α21 ολοκληρώνονται στο σύνολό τους στο τέλος του 2018 και όχι το πρώτο 15ήμερο του 2019 όπως γινόταν μέχρι το 2017. Η καταληκτική δηλαδή ημερομηνία για αιτήσεις Α21 που αφορούν στο επίδομα παιδιού 2018 είναι η 31η Δεκεμβρίου 2018 και όχι η 15η Ιανουαρίου όπως ίσχυε το 2017.

Σήμερα είναι, επίσης, η τελευταία μέρα για την εμπρόθεσμη πληρωμή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους που το δικαιούνται. Τα δώρα γιορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα ενώ η μη καταβολή του δώρου έχει ποινικές συνέπειες για το εργοδότη. Όσοι εργαζόμενοι δεν λάβουν δώρο αν και το δικαιούνται θα πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελία.

Κληρώνει παραμονή Χριστουγέννων η φορολοταρία

Την παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, θα γίνει η κλήρωση της φορολοταρίας της ΑΑΔΕ. Στην κληρωτίδα θα μπουν όλες οι αποδείξεις από συναλλαγές που έγιναν με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικά μέσα το Νοέμβριο του 2018.

Την ίδια ημέρα θα μπορούν οι φορολογούμενοι να βρουν τους λαχνούς που έχουν για την κλήρωση στο TAXISnet.

Παρακαλούμε περιμένετε ...