Κοινωνικό μέρισμα: Τι πρέπει να κάνετε αν σας πέταξε εκτός η πλατφόρμα koinonikomerisma

Κοινωνικό μέρισμα: Τι πρέπει να κάνετε αν σας πέταξε εκτός η πλατφόρμα koinonikomerisma

Η πρώτη οδηγία από την ΗΔΙΚΑ

Χιλιάδες που μπήκαν να κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα ανακάλυψαν ότι είναι «εξαφανισμένοι» από την πλατφόρμα koinonikomerisma.gr και το σύστημα τους πετούσε έξω.

Περισσότεροι από 20.000 ήταν οι πολίτες που επιχείρησαν να κάνουν αίτηση για κοινωνικό μέρισμα, και το σύστημα τους πέταξε εκτός. Το λάθος που έκοψε χιλιάδες που προσπάθησαν να κάνουν αίτηση έχει να κάνει με την κατοικία τους αφού στην αιτιολογία το σύστημα εμφάνιζε ότι δεν ζουν στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ως μια πρώτη οδηγία της ΗΔΙΚΑ στους πολίτες που είδαν την αίτησή τους να απορρίπτεται είναι να περιμένουν να λυθεί το πρόβλημα, να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις και μετά να κάνουν πάλι αίτηση για κοινωνικό μέρισμα.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται και νέες ανακοινώσεις για τη διόρθωση του λάθους που οδήγησε στην απόρριψη των αιτήσεων, κυρίως ανέργων και συνταξιούχων, οι οποίοι εμφανίζονται να μην… ζουν στη χώρα μετά το 2013.

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Τάγαρης τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι μέσα στην ημέρα θα βγει ανακοίνωση με οδηγίες για το ζήτημα με τη διαμονή στην Ελλάδα. Θα υπάρξουν οδηγίες για τους πολίτες που φαίνεται να μη ζούσαν στη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Τα συνηθέστερα λάθη εντοπίζονται στα προσυμπληρωμένα στοιχεία. Εάν υπάρχει λάθος στον ΑΜΚΑ οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ένα από τα ΚΕΠ για να γίνει ενημέρωση του ΑΜΚΑ ως προς τον ΑΦΜ.

Για τον χρόνο ασφάλισης οι δικαιούχοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον ΕΦΚΑ και στον ΟΑΕΔ για τον χρόνο ανεργίας. Μόλις ο ΟΑΕΔ διορθώσει τον χρόνο ανεργίας θα πρέπει άμεσα να εμφανιστεί και στο σύστημα για το Κοινωνικό Μέρισμα.

Εάν υπάρχουν λάθος προσωπικά στοιχεία, εάν υπάρχει αλλαγή σε οικογενειακή κατάσταση κλπ θα πρέπει οι δικαιούχοι να πάνε στα ΚΕΠ με ένα έγγραφο που να επιβεβαιώνει την αλλαγή για να γίνει αυτή η αλλαγή και στο σύστημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...