Δομή φιλοξενίας μεταναστών κάνει ο ΕΦΚΑ το κτίριο στη συμβολή Αχαρνών και Λιοσίων

Δομή φιλοξενίας μεταναστών κάνει ο ΕΦΚΑ το κτίριο στη συμβολή Αχαρνών και Λιοσίων

Το κτίριο παραχωρείται με μίσθωμα στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας, ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε την παραχώρηση χρήσης, με εκμίσθωση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ακινήτου επί των οδών Αχαρνών & Λιοσίων.

Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ και ήταν επί χρόνια εγκαταλελειμμένο επί χρόνια.

Υλοποιώντας την α΄ φάση του πιλοτικού προγράμματος, το υπουργείο προχωρά στην ενεργοποίηση ενός ακόμα επί χρόνια εγκαταλειμμένου ακινήτου, το οποίο θα αποκτήσει ξανά ζωή με τη χρήση κατοικίας. Το κτιριακό συγκρότημα, κατασκευασμένο τη δεκαετία του 1950 από τον αρχιτέκτονα Α. Λαζαρίμο, πρόκειται να αξιοποιηθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δομών φιλοξενίας για τη στήριξη οικογενειών μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, πρόκειται για μία συνεργασία με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο.

«Επιπρόσθετα, το αμέσως επόμενο διάστημα και σε συνέχεια των πλειοδοτικών διαγωνισμών για ξενοδοχειακή χρήση που βρίσκονται σε εξέλιξη, δρομολογείται η εμπορική αξιοποίηση των κενών ισόγειων καταστημάτων του συγκροτήματος, στοχεύοντας ολοκληρωμένα στην αναγέννηση της γειτονιάς της Πλατείας Βάθη στο κέντρο της Αθήνας» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...