«Ναι» από Eurogroup στη μη περικοπή των συντάξεων

«Ναι» από Eurogroup στη μη περικοπή των συντάξεων

Η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας ήταν θετική στο σημερινό Εurogroup, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών

Θετική ήταν η αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας της Ελλάδας στο σημερινό Εurogroup, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως αναφέρεται, κατά το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του σημερινού Eurogroup, η Επιτροπή παρουσίασε την πρώτη τριμηνιαία έκθεση ενισχυμένης μετα-προγραμματικής εποπτείας για την Ελλάδα.

Ακολούθησε τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, ενώ δεν σημειώθηκε καμία παρατήρηση από άλλα κράτη μέλη. Σε γενικές γραμμές, υπήρξε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, θετική αποτίμηση της δημοσιονομικής πορείας, ενώ στον τομέα των μεταρρυθμίσεων επισημάνθηκαν οι περιοχές για τις οποίες η ελληνική πλευρά συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά με ορίζοντα την επόμενη έκθεση στις 27 Φεβρουαρίου 2019.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τους προϋπολογισμούς των κρατών-μελών, δεν υπήρξε καμία αναφορά στον προϋπολογισμό της Ελλάδας, αναφέρει η ίδια πηγή κι επισημάνθηκε ότι μετά το τέλος του προγράμματος, η Ελλάδα είναι πλήρως ενσωματωμένη στην κανονική ευρωπαϊκή δημοσιονομική διαδικασία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...