Οι επίσημες ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα – Πότε «ανεβαίνει» το koinonikomerisma.gr

Οι επίσημες ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα – Πότε «ανεβαίνει» το koinonikomerisma.gr

Στη Βουλή η τροπολογία – Άλυτο για την ώρα το θέμα των φιλοξενούμενων που αποκλείονται

Με τα περσινά κριτήρια θα επιλεχθούν οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος, σύμφωνα με τις ομιλίες του πρωθυπουργού αλλά και του αρμόδιου υπουργού, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Ως προς την ημερομηνία που θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως στόχος είναι να ανοίξει για την υποδοχή αιτήσεων την ερχόμενη Τρίτη. Ενώ ως προς την ημερομηνία που θα λάβουν στα χέρια τους τα χρήματα από το κοινωνικό μέρισμα οι δικαιούχοι, την τοποθέτησε στις 14 Δεκεμβρίου.

Το κοινωνικό μέρισμα φέτος αναμένεται να καλύψει 3,5 εκατομμύρια δικαιούχους, από 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά. Το ποσό που θα μοιραστεί, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αγγίζει τα 710 εκατ. ευρώ με πιθανότητα αύξησης.

Στον «αέρα» για την ώρα οι φιλοξενούμενοι

Γρίφος παραμένει το ζήτημα με τους φιλοξενούμενους για το κοινωνικό μέρισμα. Την περσινή χρονιά οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να μπουν στην πλατφόρμα στην οποία θα έπρεπε να δώσουν τα δικά τους στοιχεία (ΑΦΜΑΜΚΑ κλπ), και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το κοινωνικό μέρισμα.

Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε, αν πληροίτε τα κριτήρια, απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων, μέσω των κωδικών τους στο Taxisnet, για την επεξεργασία των δεδομένων τους. Η θετική συγκατάθεση όλων των φιλοξενούμενων ενηλίκων εντός της προθεσμίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση ολοκλήρωσης της αίτησης. Συνεπώς, πρέπει να επικοινωνήσετε με τους φιλοξενούμενούς σας ώστε να μπουν στο δικτυακό τόπο με τους δικούς τους κωδικούς και να συναινέσουν.

Όπως είπαν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος, το μοντέλο που θα ακολουθηθεί για το κοινωνικό μέρισμα είναι το περσινό. Έτσι, εκτός αν υπάρξει κάποια νέα πρόβλεψη, οι φιλοξενούμενοι δεν θα μπορούν να αιτηθούν για το κοινωνικό μέρισμα, εφόσον έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από άλλον φορολογούμενο στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του έτους 2017, ακόμα και εάν τώρα δεν διαμένουν στο νοικοκυριό που είχαν δηλώσει.