Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Τι ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα – Τι ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρωθυπουργός ανέφερε και την ημερομηνία που εκτιμάται θα καταβληθεί

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία που αφορά το κοινωνικό μέρισμα. Στην τροπολογία, που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής και μάλιστα ανακοίνωσε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ανοίξουν οι αιτήσεις αλλά και θα γίνει η πληρωμή του μερίσματος.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, στόχος είναι το www.koinonikomerisma.gr να ανοίξει την Τρίτη για να υποδεχθεί τις αιτήσεις των δικαιούχων.

Σχετικά με την ημερομηνία πληρωμής του κοινωνικού μερίσματος, αυτή σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Σήμερα καταθέτουμε τροπολογία αντιγραφή της περσινής για το κοινωνικό μέρισμα. Είναι 3η συνεχόμενη χρονιά που έχουμε δυνατότητα να δίνουμε στους πιο αδύναμους με οικογενειακά κριτήρια. Από την υπεραπόδοση οικονομίας και φέτος δίνουμε ποσό αντίστοιχο με το περυσινό. Αρχικά 710 εκατ. ευρώ και μπορεί να υπάρξει κάποια αύξηση. Το ακριβές ύψος ανάλογα με τις εισοδηματικές βαθμίδες θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση ώστε την ερχόμενη Τρίτη να ανοίξει η πλατφόρμα και να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις αιτήσεις τους ώστε να γίνει η καταβολή. Εκτίμησή μας θα αφορά διευρυμένο μέρος των πιο αδύναμων και θα αφορά 1,3 με 1,4 εκατ. νοικοκυριά περίπου 3,5 εκατ. δικαιούχους».