Ξεκινάει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις 6.000 θέσεις εργασίας

Ξεκινάει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για τις 6.000 θέσεις εργασίας

Ποιους αφορά η επιδότηση

Ξεκινάει σήμερα η υποβολή των αιτήσεων για την πρώτη φάση του προγράμματος επιδότησης νέων θέσεων εργασίας «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 6.000 ανέργων ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας>», που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση διαδικτυακά στο http://www.oaed.gr.

Η επιδότηση αφορά άνεργους, κατόχους πτυχίου, μεταπτυχιακού ή/και διδακτορικού, έως 39 ετών. Η κατεύθυνση των ανέργων αποφοίτων υψηλής κατάρτισης σε κλάδους αιχμής, επισημαίνει το υπουργείο, έχει ως στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής δραστηριότητας των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην ανάσχεση της φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό.

Η μεταποίηση, η βιομηχανία και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα επιχειρήσεων που εντάσσονται στους εν λόγω κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με συνολικό προϋπολογισμό 112.000.000 ευρώ, η επιδότηση διάρκειας 15 μηνών θα καλύπτει μέχρι και το 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους και διαμορφώνεται ως εξής: έως 600 ευρώ για κατόχους πτυχίου (μισθός 1.200 ευρώ), έως 700 για κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου (μισθός 1.400 ευρώ) και έως 800 ευρώ για κατόχους διδακτορικού τίτλου (μισθός 1.600 ευρώ).

Σημειώνεται, ότι η επιχείρηση θα πρέπει να μην έχει απολύσει προσωπικό το τελευταίο τρίμηνο πριν από την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα, να μην προβεί σε αλλαγή του αριθμού των εργαζομένων που είχε κατά την ημερομηνία αίτησης κατά τη διάρκεια των δεκαπέντε μηνών, ενώ η διατήρηση της θέσης εργασίας για τρεις μήνες μετά το πρόγραμμα ορίζεται υποχρεωτική.