Χατζηδάκης: «Νόμος δεν είναι το δίκιο του συνδικαλιστή»

Χατζηδάκης: «Νόμος δεν είναι το δίκιο του συνδικαλιστή»

Ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για «κίνημα υπέρ καταχραστών με προοδευτικό μανδύα»

Στους χιλιάδες φορολογούμενος με υψηλά εισοδήματα που ταυτόχρονα «παρίσταναν» του ανέργους και ωφελούνταν και έκαναν χρήση των κοινωνικών επιδομάτων (κοινωνικό τουρισμό, επιδόματα ΟΑΕΔ, μειωμένα εισιτήρια στα ΜΜΜ κτλ) αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης, για να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα, θεσπίστηκαν εισοδηματικά κριτήρια για τα επιδόματα του ΟΑΕΔ, με βάση τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης και πρόστιμα για όσους εργάζονται, αλλά παράλληλά είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι στον ΟΑΕΔ. «Όμως βρίσκουμε απέναντί μας του συνδικαλιστές του ΟΑΕΔ, οι οποίοι απειλούν ακόμα και με απεργίες και αποχή από την εφαρμογή του νόμου. Αυτά είναι άνω ποταμών» είπε ο υπουργός.

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για «κίνημα υπέρ καταχραστών» με σοσιαλιστικό και προοδευτικό μανδύα. «Ενώ εμείς κάνουμε ότι μπορούμε, έρχονται κάποιοι που παριστάνουν τους προοδευτικούς και τους κοινωνικά ευαίσθητους, οι οποίοι καλύπτουν καταχραστές και πονηρούληδες» είπε χαρακτηριστικά.