Περισσότερα από 9 εκατ. για το πρόγραμμα «Νέοι Γεωργοί»

Περισσότερα από 9 εκατ. για το πρόγραμμα «Νέοι Γεωργοί»

Επιπλέον 488 αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα

Σε 9.028.500 ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό της δημόσιας δαπάνης για την ένταξη ακόμη 488 παραγωγών στο πρόγραμμα «Νέοι Γεωργοί», για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, ενώ υπάρχουν και 37 εν δυνάμει δικαιούχοι για τους οποίους απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 671.500 ευρώ. Μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα "Νέων Γεωργών" έχουν ενταχθεί 1.186 δικαιούχοι, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 22.234.500 ευρώ.

«Η είσοδος συνολικά τουλάχιστον 1.186 νέων αγροτών στο επάγγελμα θα δώσει ώθηση στην αγροτική ανάπτυξη της Στερεάς Ελλάδας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαστε μία περιφέρεια», πρόσθεσε, «που βασίζεται στη γη και τον άνθρωπο. Βοηθώντας κάθε νέο να μείνει εδώ, στον τόπο του και να αξιοποιήσει τη γη μας, βάζουμε ένα λιθαράκι να σταματήσει η «αιμορραγία» της μετανάστευσης, αλλά και να ανοίξει ο δρόμος της προόδου. Να μπει νέο αίμα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, να αλλάξουν τα δεδομένα και να γίνουν τα προϊόντα μας ακόμη πιο γνωστά και ανταγωνιστικά. Το θετικό σε όλη αυτή τη προσπάθεια που γίνεται στη Στερεά Ελλάδα, είναι ότι δεν μπαίνουν μόνο χέρια στην καλλιέργεια και την παραγωγή, αλλά και μυαλά. Μυαλά νέων ανθρώπων που έχουν τεχνογνωσία και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν. Τέτοιες προσπάθειες αγκαλιάζουμε, τέτοιους ανθρώπους στηρίζουμε».