Νέα πτώση της τιμής πετρελαίου: Έπεσε κάτω από τα 60 δολάρια

Νέα πτώση της τιμής πετρελαίου: Έπεσε κάτω από τα 60 δολάρια

Μέσα στο Νοέμβριο η τιμή του μαύρου χρυσού έχει χάσει περίπου 20%

Στα χαμηλότερα επίπεδά τους για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους υποχώρησαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου στις διεθνείς αγορές παρά την έντονη φημολογία που επικρατεί στην αγορά πως ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής του, κατά την επόμενη συνεδρίασή του, στις 6 Δεκεμβρίου προκειμένου η αγορά να ισορροπήσει. Ήδη, τα αποθέματα κυρίως στην αμερικανική αγορά εμφανίζονται αυξημένα και εάν ο ΟΠΕΚ δεν μειώσει την παραγωγή του, η πτωτική πορεία θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Προς το παρόν, σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών, ο Νοέμβριος αναμένεται να κλείσει με τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων ετών στην τιμή του μαύρου χρυσού. Μόνο το Νοέμβριο, η πτώση υπολογίζεται ότι έχει φθάσει περίπου στο 20%, σε μία πτωτική πορεία που μετρά επτά εβδομάδες.

Η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent υποχωρεί κατά 5,2%, στα 59,34 δολάρια το βαρέλι που είναι και η χαμηλότερη που αναφέρεται από τον Οκτώβριο του 2017. Η τιμή του αμερικανικού ελαφρού σημειώνει πτώση της τάξεως του 7,3% και διαμορφώνεται στα χαμηλά των 50,63 δολαρίων το βαρέλι που είναι επίσης η χαμηλότερη που καταγράφεται στην αγορά από τον Οκτώβριο του 2017.