Η κλασική συμβουλή για το ιδανικό βιογραφικό αποδεικνύεται τελικά ολότελα λάθος

Η κλασική συμβουλή για το ιδανικό βιογραφικό αποδεικνύεται τελικά ολότελα λάθος

Η υπηρεσία σύνταξης βιογραφικών βρήκε πως οι recruiters τείνουν να προτιμούν τα βιογραφικά που απλώνονται σε δύο σελίδες

Όχι λιγότεροι από 482 ειδικοί στις προσλήψεις που ανέλυσαν 20.000 σχεδόν βιογραφικά κατέληξαν ότι η συνηθέστερη συμβουλή να περιορίζουμε το CV μας σε μία μόνο σελίδα είναι λάθος. Αυτό μας λέει η μελέτη της ResumeGo, που ανατρέπει όλα τα δεδομένα και τις σταθερές εδώ.

Η υπηρεσία σύνταξης βιογραφικών βρήκε πως οι recruiters τείνουν να προτιμούν τα βιογραφικά που απλώνονται σε δύο σελίδες, ακόμα και για αρχάριους υποψηφίους, εκεί που κάθε ειδικός στις συνεντεύξεις συμβούλευε δηλαδή εδώ και χρόνια πως τα βιογραφικά δεν πρέπει να υπερβαίνουν τη μία σελίδα!

Στην έρευνα της ResumeGo, οι 482 διευθυντές συνεντεύξεων προτιμούσαν σε υπερδιπλάσια νούμερα τα δισέλιδα βιογραφικά από τα μονοσέλιδα, με τα αποτελέσματα να αποτελούν έκπληξη ακόμα και για τους ερευνητές.

Κάπου 20.000 βιογραφικά μελετήθηκαν από τα υποκείμενα του πειράματος σε μια περίοδο τριών βδομάδων και από τα 7.712 CVs που προκρίθηκαν, τα 5.375 ήταν δισέλιδα και τα 2.337 μονοσέλιδα. Το ποσοστό της διαφοράς προτίμησης των δισέλιδων βιογραφικών ανέβαινε μάλιστα όσο και το επίπεδο της θέσης.

«Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών καριέρας ισχυρίζονται πως τα βιογραφικά δύο σελίδων δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται παρά μόνο όταν ο υποψήφιος έχει πολλά χρόνια εμπειρίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης σε διάφορες εταιρίες, τα αποτελέσματά μας αντιφάσκουν με αυτό το κομμάτι της λαϊκής σοφίας», λέει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της ResumeGo, Peter Yang.

Τα πράγματα παραμένουν ρευστά στις προσλήψεις προσωπικού, όπως ομολογεί και ο γενικός διευθυντής της ResumeGo: «Επιπλέον, οι μέθοδοι προσλήψεων και το τοπίο των προσλήψεων εξελίσσονται συνεχώς, ό,τι ήταν πραγματικότητα λοιπόν στο παρελθόν μπορεί να μην είναι πια σήμερα»…