Σαπέν: Η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού

Σαπέν: Η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού

Άφησε αιχμές κατά του Γιάνη Βαρουφάκη και χαρακτήρισε «ανακουφιστική» την αντικατάσταση του από τον κ. Τσακαλώτο

«Η Ελλάδα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και για λίγες ημέρες δεν βγήκε από το ευρώ, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν και πρόσθεσε «φαντάζεστε πόσο πιο τρομερό θα ήταν, από αυτά που έζησε η Ελλάδα και οι Έλληνες;».

Ερωτηθείς αν με το τέλος των μνημονίων, η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος του τούνελ, είπε ότι «είναι δύσκολο να το πει κανείς, γιατί είναι στους Έλληνες να το κρίνουν, παρά εμείς από το εξωτερικό. Αλλά αυτό που είδα εγώ, ήταν η Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Η χώρα θα μπορούσε να είχε πέσει στον γκρεμό, κάτι που θα ήταν τρομερό, ακόμη πιο τρομερό από αυτό που γνώρισε η Ελλάδα, από αυτό που γνώρισαν οι Έλληνες. Γι' αυτό αγωνιστήκαμε στο πλευρό της Ελλάδας. Για να μπορέσουν να επωφεληθούν από την απαραίτητη αλληλεγγύη. Το ευρώ. Μπορείτε να φανταστείτε την Ελλάδα χωρίς ευρώ; Όλοι γνωρίζουν και ιδιαίτερα οι Έλληνες ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πραγματικά απόλυτα καταστροφικό».

Σε ερώτηση αν αυτό είναι αιχμή για τον κ. Βαρουφάκη, είπε «κοιτάξτε, δεν είμαι εδώ για να διακανονίσω ανοιχτούς λογαριασμούς. Αλλά ας πούμε, ότι η άφιξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου υπήρξε ανακουφιστική για εμάς, καθώς μπορέσαμε να εργασθούμε με εποικοδομητικό και αλληλέγγυο τρόπο».

Παρακαλούμε περιμένετε ...