Σεντένο: Αναμένουμε το βελτιωμένο προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού

Σεντένο: Αναμένουμε το βελτιωμένο προσχέδιο του ιταλικού προϋπολογισμού

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη της κρίσης με την Ιταλίας, κατά την προσέλευσή του στο Eurogroup

Την ελπίδα ότι η ιταλική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη διόρθωση του προσχεδίου προϋπολογισμού που απέρριψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Εκτός από το ιταλικό ζήτημα, στην ατζέντα της συνεδρίασης βρίσκονται ακόμα τα πρόσφατα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών και η μεταρρύθμιση της τραπεζικής ένωσης, σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα την ευρωπαϊκή εγγύηση καταθέσεων.

«Θα συζητήσουμε τη γνώμη της Επιτροπής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας. Ωστόσο δε θα λάβουμε σήμερα αποφάσεις. Η Επιτροπή ζήτησε τη διόρθωσή του και αυτό περιμένουμε, ελπίζοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κάνει βήματα στη γραμμή των δημοσιονομικών κανόνων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μ. Σεντένο.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Eurogroup είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία απάντησης της Ιταλίας στην Επιτροπή και συνεχίζεται ο εποικοδομητικός διάλογος. «Θα λάβουμε, ελπίζουμε, το νέο προσχέδιο προϋπολογισμού και θα επανέλθουμε στο ζήτημα το Δεκέμβριο».

Παρακαλούμε περιμένετε ...