Πώς δικαιολογεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ ότι χιλιάδες αγρότες έμειναν εκτός προκαταβολής

Πώς δικαιολογεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ ότι χιλιάδες αγρότες έμειναν εκτός προκαταβολής

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Οργανισμού

Για λάθη και παραλείψεις που έγιναν στη συμπλήρωση του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ) και οδήγησαν στη μη πληρωμή του 70% της βασικής ενίσχυσής σε αρκετούς αγρότες, κάνει λόγο ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι περισσότεροι από 66 χιλιάδες αγρότες είδαν στους λογαριασμούς τους να μη πιστώνονται χρήματα.

Εκτός πληρωμών, όμως, έμειναν και όλοι όσοι δεν είχαν κάνει καμία ενέργεια σχετικά με τους δασικούς χάρτες παρόλο που το αγροτεμάχιό τους εμφανιζόταν ως δασικό. Αντίστοιχα όσοι έχουν υποβάλει αντίρρηση, πληρώθηκαν κανονικά, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης της αντίρρησης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους 5.628 παραγωγούς με μη τεκμηρίωση ιδιοκτησίας για το σύνολο ή μέρος των αγροτεμαχίων που δηλώθηκαν στην Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2018 σε σχέση με τα στοιχεία που τηρούνται στην ΑΑΔΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ «τα εν λόγω αγροτεμάχια εξαιρέθηκαν από τον υπολογισμό της δικαιούμενης ενίσχυσης, μέχρι την ταυτοποίησή τους».

Παράλληλα όλοι όσοι δεν έλαβαν μέρος της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης θα πρέπει να απευθυνθούν στα γραφεία του οργανισμού ή στον τον τετραψήφιο αριθμό ενημέρωσης 1540 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες έτσι ώστε τα χρήματα να πιστωθούν με την επόμενη πληρωμή.