Στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr οι αιτήσεις για τους τελευταίους δικαιούχους μερίσματος

Στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr οι αιτήσεις για τους τελευταίους δικαιούχους μερίσματος

Φέτος, για τελευταία χρονιά, θα μοιραστούν ως έκτακτο κοινωνικό μέρισμα περίπου 800 εκατ. ευρώ

Για τρίτη - αλλά όπως όλα δείχνουν τελευταία - χρονιά, θα δοθεί στο τέλος του έτους έκτακτο  κοινωνικό μέρισμα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών ανάλογα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Από το 2019 τα όποια υπερπλεονάσματα θα αξιοποιούνται εκ των προτέρων. Αυτό αποτυπώνεται και στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη λίστα των δικαιούχων βρίσκονται φέτος νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και περιουσίες ενώ ένα μέρος του φετινού υπερπλεονάσματος θα δοθεί υπό μορφή έκτακτου επιδόματος θέρμανσης, μετά την εκτίναξη των λιανικών τιμών στη ζώνη του 1,15 ευρώ το λίτρο. Χθες, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ανέφερε ότι τα αδύναμα οικονομικά στρώματα δεν θα επωμιστούν την αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, γιατί η κυβέρνηση σχεδιάζει να παραχωρήσει αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

Αποφάσεις δεν έχουν ακόμα ληφθεί και αναμένεται να κλειδώσουν εντός του Νοεμβρίου, όταν θα υπάρχουν νεότερα στοιχεία από το μέτωπο των φορολογικών εσόδων.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχουν εκτιμήσεις για υπερπλεόνασμα μεγαλύτερο ακόμα και από τα 800 εκατ. ευρώ ( 445 εκατ. ευρώ προέβλεπε το προσχέδιο προϋπολογισμού). Έτσι ανοίγεται ένας δημοσιονομικός χώρος για την διανομή έκτακτου κοινωνικού μερίσματος σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με το μοντέλο που ακολουθήθηκε και πέρυσι.

Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο ώστε η δαπάνη να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, παράλληλα με την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς. Η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr είναι έτοιμη να δεχθεί άμεσα αιτήσεις ενώ εντός των επομένων εβδομάδων αναμένεται και η κατάθεση διάταξης νόμου στη Βουλή αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών.

Σε αντίθεση με τη δαπάνη καταβολής αναδρομικών για ένστολους, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς η οποία είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό τα αναδρομικά των γιατρών αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το υπερπλεόνασμα.

3
σχόλια
 1. avatar Ερωτιάρης

  Οφείλω να ζητήσω μιά συγνώμη στο προσωπικό σας.
  Η περίοδος αιτήσεων γιά το κοινωνικό μέρισμα του 2018 δεν έχει καν αρχίσει.
  Εγώ νόμιζα πως έκλεισε η πλατφόρμα γιά το 2018 και έμεινα απ' έξω λόγω κακής ενημέρωσης.
  Έτσι λοιπόν ζητώ συγνώμη γιά το άδικο σχόλιό μου.

 2. avatar Ερωτιάρης

  ΝΑΙ ΡΕ ΣΕΙΣ!
  Προσέχτε λίγο, μη παίζετε με τη φτώχεια του κόσμου!
  Αυτά έπρεπε να τα έχετε πρώτο θέμα στο σωστό χρόνο γιά να προλάβουν οι άνθρωποι να κάνουν την αίτηση.
  Μας βάζετε το κάθε καραγκιοζιλίκι γιά πρώτο θέμα, μη τα κάνετε αυτά βρε μπαγλαμάδες!

 3. avatar ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

  ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ!!!! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ!!! ΖΑΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!! ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΔΕ ΣΕΒΕΣΤΕ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΣ!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...