Τι θα πρέπει να πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας 2019

Τι θα πρέπει να πληρώσετε για τέλη κυκλοφορίας 2019

1,2 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία από τα φετινά τέλη

Μέσα στον επόμενο μήνα έρχονται τα «ραβασάκια» για τα τέλη κυκλοφορίας 2019 και εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων έχουν αρχίσει να υπολογίζουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό και αυτό το χαράτσι. Η διορία εμπρόθεσμης πληρωμής είναι το τέλος Δεκεμβρίου αν και συνήθως δίνεται κάποια παράταση. Υπενθυμίζεται ότι το πρόστιμο για μη εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών είναι το διπλασιασμός τους (δείτε τους πίνακες με τα τέλη κυκλοφορίας ανά κατηγορία στο τέλος του κειμένου).

Τα τέλη κυκλοφορίας 2019 αναμένεται να είναι αμετάβλητα αφού οι όποιες αλλαγές είχαν συζητηθεί δεν θα εφαρμοστούν για φέτος.

Στα δημόσια ταμεία αναμένεται να μπουν 1,2 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας 2019 ενώ η κλίμακα του τέλους κυμαίνεται από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και το έτος ταξινόμησης.

Και φέτος τα ειδοποιητήρια θα αναρτηθούν στο Taxisnet.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων πληρώνουν το τέλος με βάση την Ταυτότητα Οφειλής που υπάρχει στο ειδοποιητήριο. Όσοι εξοφλήσουν μέσω web banking χρειάζονται μόνον αυτή την Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.

Μέσω πιστωτικής κάρτας οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας 2019 σε 12 άτοκες δόσεις.

Σε ορισμένες τράπεζες, ακόμη και εάν ο οφειλέτης δεν έχει τον κωδικό πληρωμής, μπορεί να πληρώσει το ποσό βάζοντας στην σχετική καρτέλα τον αριθμό κυκλοφορίας και το ΑΦΜ.