Εμείς θα συνεχίσουμε: Η απάντηση των Ιταλών στον οίκο Fitch

Εμείς θα συνεχίσουμε: Η απάντηση των Ιταλών στον οίκο Fitch

«Είναι καλό, όλοι όσοι είχαν προβιβάσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να απορρίπτουν την σημερινή»

Αμετακίνητη στις θέσεις της εμφανίζεται η ιταλική κυβέρνηση, ενώ ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα για την κατάθεση του νέου της προϋπολογισμού στις Βρυξέλλες. Μόλις λίγες ημέρες πριν από την επίσημη υποβολή του προσχεδίου, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει πως διαβλέπει σημαντικούς κινδύνους σε ό,τι αφορά τους στόχους του ιταλικού προϋπολογισμού και προειδοποιεί την κυβέρνηση για ενδεχόμενες κυρώσεις στην Ιταλία εάν εμμείνει στη θέση της για έλλειμμα 2,4% στον προϋπολογισμό του 2019.

«Είναι καλό, όλοι όσοι είχαν προβιβάσει τις προηγούμενες κυβερνήσεις, να απορρίπτουν την σημερινή» ήταν η αιχμηρή απάντηση, απόψε, του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Όποιος απέρριψε την προοπτική ανάπτυξης της Ιταλίας, θα αλλάξει γνώμη» τόνισε από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε. «Πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε τη γραμμή μας. Ένας διαφορετικός προϋπολογισμός θα έφερνε μια ιδιαίτερα ισχνή ανάπτυξη».

Νωρίτερα, ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με επικεφαλής εταιρειών του δημοσίου κι είχε εκφράσει την εκτίμηση πως αν υλοποιηθούν οι αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις και προχωρήσει η απλούστευση της γραφειοκρατίας, η Ιταλία θα καταφέρει να εξασφαλίσει άλλα 20 δισ. ευρώ.