Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται στο αφορολόγητο του 2019

Αυτές είναι οι αλλαγές που έρχονται στο αφορολόγητο του 2019

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις αποδείξεις που συγκεντρώνονται μέσω πλαστικού χρήματος ή ηλεκτρονικών συναλλαγών

Για τις αλλαγές που έρχονται στο αφορολόγητο του 2019 πρέπει να είναι ενήμεροι οι φορολογούμενοι αφού μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια του ορίου και αύξηση της φορολογίας που καλούνται να πληρώσουν.

Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την αύξηση του ποσού των αποδείξεων που πρέπει να μαζέψουν οι φορολογούμενοι από αγορές και συναλλαγές με τη χρήση πλαστικού χρήματος (πιστωτικών, χρεωστικών καρτών κλπ) και ηλεκτρονικών μέσων (e-banking).

Διαβάστε ακόμη: Ποιοι χρειάζονται χάρτινες αποδείξεις για να κερδίσουν το αφορολόγητο

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου που επικαλείται η Καθημερινή, τα ποσοστά που ισχύουν σήμερα για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου είναι ιδιαίτερα χαμηλά και δεν ανταποκρίνονται στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τους φορολογουμένους ετησίως.

Έτσι, η διαβαθμισμένη κλίματα που ισχύει σήμερα, από 10% έως 20% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, θα αλλάξει κάτι που σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εμφανίζουν περισσότερες συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Από το 2019 το ελάχιστο ποσό των αποδείξεων με πλαστικό και ηλεκτρονικό χρήμα, που θα πρέπει να συγκεντρώσουν οι φορολογούμενοι προκύπτει (όπως και φέτος) από το ύψος του εισοδήματός τους σε συνδυασμό με τη νέα προοδευτική κλίμακα που θα θεσμοθετηθεί:

• 15% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ (από 10% σήμερα).

• 20% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ (από 15% σήμερα).

• 25% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ (από 20%).

Το Οικονομικών δεν αποκλείει τα ποσοστά αυτά για το χτίσιμο του αφορολόγητου να κυμανθούν από 20% έως 30%, κάτι όμως που θα αποφασισθεί από την επεξεργασία των δηλώσεων που υποβλήθηκαν φέτος και αφορούσαν τα εισοδήματα του 2017.

1
σχόλιο
  1. avatar Στο ιδιο εργο θεατες

    Παλι (για αλλη μια φορα εδω και 20 χρονια) δεν ξερουμε πως θα φορολογηθουμε του χρόνου. Και παλι ημιμετρα για την φοροδιαφυγη. Και 60% να το πατε τιποτα δεν θα αλλαξει. Αυτα τα ξοδευει καποιος/α σε σουπερμαρκετ, βενζινες, κλπ . ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ και συναλλαγές με ΑΦΜ πωλητη-πελατη. Τα υπολοιπα ειναι αχρηστα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...