Ανοδική πορεία για τις δουλειές των τουριστικών γραφείων το 2018

Ανοδική πορεία για τις δουλειές των τουριστικών γραφείων το 2018

Αύξηση 16,6% κατά το β' τρίμηνο του 2018

Αύξηση 16,6% παρουσίασε ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες κατά το β' τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων που επικαλείται την ΕΛΣΤΑΤ.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση κύκλου εργασιών στον κλάδο της τελευταίας 8ετίας. Πέρυσι, κατά το β’ τρίμηνο του 2017 είχε καταγραφεί αύξηση 6,5% σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2016.

Η αυξημένη ζήτηση από το εξωτερικό για την Ελλάδα αλλά και η συστηματικά ανοδική τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στον εσωτερικό και εξερχόμενο τουρισμό από τους Έλληνες ταξιδιώτες, ανεβάζουν τον κύκλο εργασιών του βασικού διακινητή τουρισμού, των τουριστικών γραφείων.

Τα θετικά αποτελέσματα στον κύκλο εργασιών των ελληνικών τουριστικών γραφείων οφείλονται επιπλέον στις συντονισμένες ενέργειες και τη σοβαρή προσπάθεια που καταβάλλεται από τον κλάδο, στην προσφορά όσο το δυνατόν πιο ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών στα οργανωμένα ταξίδια.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, σχολιάζοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, δήλωσε: «Η πολύτιμη συμβολή των τουριστικών γραφείων-μελών των ενώσεών μας και των υψηλά καταρτισμένων στελεχών τους στον ελληνικό τουρισμό συνεχίζεται, με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς, ικανοποιώντας την αυξημένη ζήτηση για ταξίδια. Στο πλαίσιο αυτό, η FedHATTA καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να σταματήσουν οι παράνομες τουριστικές δραστηριότητες κάθε είδους, οι οποίες πλήττουν το κύρος του επαγγέλματος του τουριστικού πράκτορα και έχουν δυσμενείς συνέπειες στα κρατικά έσοδα και την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό».

Παρακαλούμε περιμένετε ...