Οι μετοχές που «αγαπούν» τα hedge funds

Οι μετοχές που «αγαπούν» τα hedge funds

Για άλλη μία φορά, την παράσταση κλέβουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου

Μία λίστα με «αγαπημένες» μετοχές των hedge funds έδωσε στη δημοσιότητα η Goldman Sachs. Στη λίστα αυτή κατέληξε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα μετά από έρευνα που έκανε στις θέσεις 830 hedge funds με μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις, συνολικής αξίας 2,3 τρισ. δολαρίων.

Όπως ανέφερε, μολονότι η συγκεκριμένη λίστα υπολείπεται των κερδών του S&P 500 κατά 1,18% -από τις αρχές του έτους έως τις 17 Αυγούστου- τα hedge funds βασίζονται στις εν λόγω μετοχές και προβλέπουν ισχυρά κέρδη για το υπόλοιπο του έτους.

Συνολικά, δηλαδή, τα κέρδη των «αγαπημένων» μετοχών υπολογίζονται σε 6,7% από τις αρχές του έτους έναντι 7,9% που είναι τα συνολικά κέρδη του δείκτη S&P 500.

Για άλλη μία φορά, την παράσταση κλέβουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου με τις εταιρείες κολοσσούς, AmazonMicrosoft και Alphabet να «φιγουράρουν» στη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Στην κορυφή είναι η μετοχή ακόμη μίας τεχνολογικής εταιρείας, της Facebook. Η πεντάδα συμπληρώνεται με την εταιρεία ημιαγωγών NXP Semiconductors.

Η δεκάδα της λίστας VIP (Very Important Positions) της Goldman Sachs συμπληρώνεται με την Alibaba στην έκτη θέση, τη Visa στην έβδομη θέση και την Aetna στην όγδοη θέση. Στην ένατη και δέκατη θέση περιλαμβάνονται η PayPal και η Comcast.