Ο σπαρακτικός θρήνος και η έκκληση της χήρας του Ταϊλανδού δύτη

Ο σπαρακτικός θρήνος και η έκκληση της χήρας του Ταϊλανδού δύτη

«Θέλω να πω στα αγόρια, σας παρακαλώ μην κατηγορείτε τους εαυτούς σας»

Η σύζυγος του Ταϊλανδού πρώην δύτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την επιχείρηση διάσωσης των 12 παιδιών και του προπονητή τους του ποδοσφαίρου από ένα πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης, δήλωσε σήμερα ότι της λείπει πολύ και έκανε έκκληση στα παιδιά να μην κατηγορούν τους εαυτούς τους για τον χαμό του σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 38χρονος Σαμάρν Κουνάν, ένα πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας SEAL του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης, ήταν το μοναδικό θύμα της διεθνούς επιχείρησης διάσωσης.

«Σ΄αγαπώ τόσο πολύ», είναι τα λόγια της χήρας του, της Βαλεεποάν Κουνάν, που εμφανίζονται σε λεζάντα κάτω από μια μαυρόασπρη φωτογραφία του συζύγου της, την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram.

«Μου λείπεις...Σ'αγαπώ και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ...από τώρα και στο εξής κάθε φορά που θα ξυπνάω...ποιόν θα φιλάω;».

Ο κόσμος θα πρέπει να μη ξεχάσει τον Σαμάρν, τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, είπε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της 17ήμερης επιχείρησης.

«Ο Σαμάρν Κουνάν είναι ο πραγματικός ήρωας. Την ημέρα που έχασε τη ζωή του, σύσσωμη η ομάδα ήταν θλιμμένη, αλλά την αξιοποιήσαμε αυτή την θλίψη. Είδαμε ότι έδωσε τη ζωή του γι αυτόν τον σκοπό», είπε ο Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Μια ημέρα νωρίτερα η Βαλεεποάν ανήρτησε μια φωτογραφία του χεριού της να κρατάει το χέρι του συζύγου της.

Άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο έστειλαν συλλυπητήρια και έκαναν σχόλια στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας σε εσάς και την οικογένειά σας αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο σύζυγός σας είναι τόσο γενναίος. Ο κόσμος δεν θα ξεχάσει την καλοσύνη του και ό,τι έκανε για να σώσει αυτά τα παιδιά», ανέφερε ένα από τα σχόλια.

Ένας Ταϊλανδός καλλιτέχνης δεσμεύτηκε να φιλοτεχνήσει ένα άγαλμα του Σαμάρν το οποίο θα τοποθετηθεί στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι, όπου βρίσκεται το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ.

Ο Σαμάρν, ο οποίος εργαζόταν ως διασώστης εκτάτων περιστατικών στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ Σουβαρναμπούμι αφότου αποστρατεύθηκε από τους SEALs το 2006, εντάχθηκε στην επιχείρηση διάσωσης την 1η Ιουλίου.

Βρετανοί δύτες βρήκαν τα 13 παιδιά σε μια λασπώδη προεξοχή ενός μισοπλημμυρισμένου θαλάμου του σπηλαίου. Ο Σαμάρν πέθανε στις 6 Ιουλίου όταν έχασε τις αισθήσεις του στη διάρκεια της αποστολής του που ήταν η τοποθέτηση δεξαμενών οξυγόνου μέσα στο σπήλαιο, μόλις δύο ημέρες πριν μεταφερθεί εκτός σπηλαίου η πρώτη ομάδα των παιδιών.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, κάποιοι Ταϊλανδοί έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ποδοσφαιρική ομάδα υπήρξε ριψοκίνδυνη επειδή εισήλθε στο σπήλαιο στη διάρκεια της εποχής αυτής με τις βροχές. Ωστόσο η Βαλεεποάν τούς απάλλαξε από κάθε ευθύνη.

«Θέλω να πω στα αγόρια, σας παρακαλώ μην κατηγορείτε τους εαυτούς σας», είπε η ίδια στους δημοσιογράφους.