Παράθυρο για να μη μειωθούν οι συντάξεις το 2019 και από Μοσκοβισί

Παράθυρο για να μη μειωθούν οι συντάξεις το 2019 και από Μοσκοβισί

«Κανείς δεν θα απαιτεί στο εξής μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα» λέει ο Ευρωπαίος Επίτροπος

Παράθυρο για να μην μειωθούν οι συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019 αφήνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος μεταθέτει τη συζήτηση για αργότερα μέσα στο έτος και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 2018.

«Θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα» λέει ο κ. Μοσκοβισί για το φλέγον θέμα του μαχαιριού στις συντάξεις, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος.

Για το τέλος του προγράμματος ο Ευρωπαίος Επίτροπος επισημαίνει ότι η επιτήρηση σε «καμία περίπτωση δεν έχει σχέση με ένα νέο πρόγραμμα». Όπως τονίζει ο Πιερ Μοσκοβισί μετά την 21η Αυγούστου και το τέλος των μνημονίων ουδείς θα πιέζει για νέα μέτρα, κανείς δεν θα απαιτεί νέες μεταρρυθμίσεις δεν θα υπάρχουν προαπαιτούμενα ούτε οι αξιολογήσεις που υπάρχουν μέχρι τώρα.

Για τη διαμάχη με την Νέα Δημοκρατία, όπως αυτή προέκυψε μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα και τις δηλώσεις του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημειώνει ότι είναι φίλος της Ελλάδας και όσοι τον κατηγορούν ότι παίζει πολιτικά παιχνίδια, είναι αυτοί που το κάνουν.