Πάνω από τα 90 δολάρια «βλέπει» την τιμή πετρελαίου η Bank of America Merrill Lynch

Πάνω από τα 90 δολάρια «βλέπει» την τιμή πετρελαίου η Bank of America Merrill Lynch

Η πολιτική Τραμπ για απομόνωση της Τεχεράνης θα εκτινάξει την τιμή του μαύρου χρυσού

Η πολιτική Τραμπ που έχει ως στόχο να βάλει «φρένο» στις εξαγωγές πετρελαίου του Ιράν αναμένεται να πυροδοτήσει ράλι των τιμών μαύρου χρυσού το επόμενο έτος. Το «καμπανάκι κινδύνου» κρούει αυτή τη φορά η Bank of America Merrill Lynch, η οποία προβλέπει πως το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 90 δολάρια το βαρέλι το 2019.

«Βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον όπου οι ανωμαλίες στις προμήθειες είναι πλέον ορατές σε παγκόσμια κλίμακα… και φυσικά ο Πρόεδρος Τραμπ είναι ιδιαίτερα ενεργητικός στην προσπάθειά του να απομονώσει το Ιράν και να πείσει τους συμμάχους του να μην αγοράζουν πετρέλαιο από το Ιράν» τονίζει η Bank of America Merrill Lynch.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της, η τιμή του πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 90 δολάρια έως το τέλος του δευτέρου τριμήνου του 2019.

Σήμερα, η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent διαμορφώνεται σε στα 78,18 δολάρια, αυξημένη κατά 0,7% σε σχέση με χθες.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες οι ΗΠΑ ζήτησαν από όλες τις χώρες να σταματήσουν τις εισαγωγές ιρανικού πετρελαίου το αργότερο έως τις αρχές Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της πολιτικής που έχουν χαράξει για απομόνωση της Τεχεράνης σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.