Η συμφωνία για το χρέος «ρίχνει» τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Η συμφωνία για το χρέος «ρίχνει» τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχωρούν κατά στο 4,11% το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου.

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν την απόφαση του Eurogroup για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων υποχωρούν κατά 20 μονάδες βάσης (0,2 της ποσοστιαίας μονάδας) στο 4,11% που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο που αγγίζουν από τα μέσα Μαΐου. Οι αποδόσεις των πενταετών τίτλων σημειώνουν κάμψη κατά 25 μονάδες βάσης και διαμορφώνονται στο 3,16%.

Πτώση σημειώνουν και οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κόστος δανεισμού της Ιταλίας υποχωρεί μετά τις χθεσινές μαζικές ρευστοποιήσεις, με το κλίμα να παραμένει εύθραυστο. Οι χθεσινές ειδήσεις ότι η νέα αντισυστημική ιταλική κυβέρνηση διόρισε δύο ευρωσκεπτικιστές ως επικεφαλής των σημαντικών οικονομικών επιτροπών στη Βουλή, αναθέρμανε τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τη δέσμευση του κυβερνητικού συνασπισμού στο ευρώ, προκαλώντας ανησυχίες στους επενδυτές.

Πάντως, ο Κλαούντιο Μπόργκι, πρόεδρος της επιτροπής προϋπολογισμού στην Κάτω Βουλή, έσπευσε να καθησυχάσει τους επενδυτές επισημαίνοντας σήμερα σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ότι η έξοδος της Ιταλίας από το ενιαίο νόμισμα θα έλυνε πολλά από τα προβλήματα της χώρας, αλλά δεν εντάσσεται στον σχεδιασμό της σημερινής κυβέρνησης.

Αν και υπήρξε πιο ήρεμος τόνος στις αγορές, αναλυτές σημείωναν ότι οι χρηματιστές παραμένουν ευαίσθητοι στις ειδήσεις από την Ιταλία, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης. Οι αποδόσεις των διετών ιταλικών ομολόγων υποχωρούν κατά 16 μονάδες βάσης στο 0,76%, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων μειώνονται κατά 8 μονάδες βάσης στο 2,67%.