Επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία προβλέπει η Bundesbank

Επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία προβλέπει η Bundesbank

Μειώνει την εκτίμησή της για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% φέτος από 2,5% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη

Πτωτικά αναθεώρησε σήμερα η Γερμανική Κεντρική Τράπεζα την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας φέτος και ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές και πολιτικές ανησυχίες έχουν καταστήσει πιο αβέβαιες τις προοπτικές για την ακόμα ευημερούσα οικονομία.

Σύμφωνα με την Bundesbank, η ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό και οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού στο εσωτερικό έχουν αποκαλύψει αδυναμίες στην καρδιά της οικονομίας. Η Bundesbank αναμένει ο ρυθμός ανάπτυξης να διαμορφωθεί στο 2% φέτος, πολύ χαμηλότερα από την πρόβλεψη του Δεκεμβρίου για ανάπτυξη 2,5%. Παράλληλα, αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή της για το 2019 στο 1,9% από το 1,7%, αν και ο κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν έδωσε μια δόση επιφυλακτικότητας στις κατά τα άλλα θετικές οικονομικές προβλέψεις.

«Οι αβεβαιότητες για τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας είναι σημαντικά μεγαλύτερες απ’ ό,τι ήταν πριν», ανέφερε ο Βάιντμαν σε ανακοίνωση. Μεταξύ των παραγόντων που επιβαρύνουν το κλίμα, η Bundesbank επισημαίνει τις ανησυχίες για τον προστατευτισμό και τη «μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα σε κάποιες χώρες της Ευρωζώνης», σαφείς αναφορές στην εμπορική διαμάχη με την Ουάσινγκτον και το σχηματισμό μια αντισυστημικής κυβέρνησης στην Ιταλία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...