Μοσκοβισί: Καινοτομία και στενότερη συνεργασία των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ

Μοσκοβισί: Καινοτομία και στενότερη συνεργασία των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ

Τόνισε ότι κάθε κράτος έχει το φορολογικό του σύστημα, αλλά επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ συνολικά

Να σκεφτούν «out of the box» κάλεσε τους επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ ο Επίτροπος Οικονομικών, Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στη διάρκεια βιντεοσκοπημένου χαιρετισμού που προβλήθηκε στην έναρξη της σημερινής συνάντησης των επικεφαλής τους στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μοσκοβισί είπε, ότι η ΕΕ απαρτίζεται από κράτη-μέλη με διαφορετικά φορολογικά συστήματα, επεσήμανε ωστόσο, ότι κοινός στόχος όλων αποτελεί μια φορολογία απλή, δίκαιη και αποτελεσματική για όλους. Υπογραμμίζοντας ότι το κάθε φορολογικό σύστημα επηρεάζει μεν την κάθε αγορά ξεχωριστά στην ΕΕ, ο Επίτροπος τόνισε ότι «επηρεάζει όμως και την ανταγωνιστικότητα της ΕΕ συνολικά».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση να εισάγουν καινοτομία στη δραστηριότητά τους, αλλά και να συνεργαστούν πιο στενά μεταξύ τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα, αλλά και να είναι η ΕΕ καλύτερα οχυρωμένη απέναντι στις προκλήσεις που έπονται. Χρειαζόμαστε νέες και φρέσκες ιδέες από εσάς» είπε χαρακτηριστικά.