Δεσμευτική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική από την Gongbao

Δεσμευτική προσφορά για την Εθνική Ασφαλιστική από την Gongbao

Πρόκειται για μια από τις δύο Κινεζικές εταιρείες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι παρέλαβε και εξετάσει μία δεσμευτική προσφορά από τον κινέζικο όμιλο εταιρειών Gongbao για την Εθνική Ασφαλιστική, θυγατρική της τράπεζας.

Η Gongbao είναι μια από τις δύο Κινεζικές εταιρίες, που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρώτος «μνηστήρας» για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, κατά την πρώτη φάση, ήταν μια κοινοπραξία στην οποία συμμετείχε η Εxin, που εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Σε ανακοίνωση τύπου που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, η ΕτΕ σημειώνει ότι πρωταρχικός στόχος της Εθνικής Τράπεζας είναι η διαδικασία να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με τους όρους του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και με αποκλειστικό γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών, των μετόχων και των εργαζομένων της.

Αναφέρει επίσης ότι συνεργάζεται στενά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικότερα με τη DGComp, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για κάθε σημαντική εξέλιξη.