Αναβλήθηκε η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. από τον ESM

Αναβλήθηκε η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. από τον ESM

Η απόφαση παραπέμφθηκε σε τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα

Ο ESM ανέβαλε σήμερα την προγραμματισμένη για σήμερα απόφαση για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο του μηχανισμού «δεν υπήρξε επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές, ότι ορισμένες πληρωμές για εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτελούνται πλήρως».

Η διαθεσιμότητα του ποσού πάντως λήγει στις 15 Ιουνίου. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του ESM «σημειώθηκε πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση, όσον αφορά την περαιτέρω μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτείται επιβεβαίωση από τις ελληνικές αρχές, ότι ορισμένες πληρωμές για εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών εκτελούνται πλήρως. Αυτό είναι απαραίτητο, για να ληφθεί η απόφαση για την αποδέσμευση του υπόλοιπου 1 δισ. ευρώ».

«Ως εκ τούτου» συμπλήρωσε «το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM αποφάσισε σήμερα στο Παρίσι να αναβάλει την απόφασή του επί του θέματος» και «είναι έτοιμο να επανέλθει για αυτό το ζήτημα με τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα, εφόσον είναι διαθέσιμη η επιβεβαίωση» που ζητείται. Επίσης η πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η άλλη προϋπόθεση για την αποδέσμευση της εκταμίευσης του εναπομένοντος 1 δισ. ευρώ που προορίζεται για εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών «θεωρείται ικανοποιητική».

Παρακαλούμε περιμένετε ...