Καναδός επιχειρηματίας μπαίνει με 231,6 εκατ. ευρώ στη McLaren

Καναδός επιχειρηματίας μπαίνει με 231,6 εκατ. ευρώ στη McLaren

Ο γιος του αγωνίζεται στη Formula 2

Μερίδιο 10% στον όμιλο McLaren, που περιλαμβάνει και την ομώνυμη ομάδα της Formula 1, απέκτησε ο Καναδός επιχειρηματίας Μάικλ Λατίφι, του οποίου ο γιος, Νίκολας, αγωνίζεται στη Formula 2.

Την κίνηση αυτή ανακοίνωσε σήμερα η McLaren, τονίζοντας ότι η επένδυση, ύψους 231,6 εκατομμυρίων ευρώ, «ενισχύει σημαντικά τον ισολογισμό του ομίλου και υποστηρίζει τα φιλόδοξα αναπτυξιακά μας σχέδια». Ο όμιλος ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στη συμφωνία αυτή και την αγωνιστική καριέρα του 22χρονου Νίκολας Λατίφι.

Ο Λατίφι, επικεφαλής της εταιρείας Sofina Foods, δήλωσε οπαδός της McLaren, τόσο ως brand, όσο και ως επιχείρησης. «Η McLaren είναι ένας ξεχωριστός οργανισμός στο χώρο του αυτοκινήτου, των αγώνων και της τεχνολογίας, με θεαματικές μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης, και αυτός είναι ο λόγος που έκανα αυτήν την επένδυση», εξήγησε.

Ο όμιλος McLaren περιλαμβάνει τις εταιρείες McLaren Automotive, McLaren Racing και McLaren Applied Technologies.

Η εταιρεία Mumtalakat του Μπαχρέιν παραμένει ο κύριος μέτοχος της McLaren με ποσοστό 56%, και ακολουθεί η TAG Group του Σαουδάραβα επιχειρηματία Μανσούρ Οτζέχ με 14%. Υπάρχουν ακόμα τέσσερις μικρότεροι μέτοχοι.