Και ξανά προς την πτώση… τραβά η τουρκική λίρα

Και ξανά προς την πτώση… τραβά η τουρκική λίρα

Υποχωρεί κατά 0,5% στις 4,2541 λίρες ανά δολάριο

Με απώλειες κλείνει η εβδομάδα για την τουρκική λίρα, η οποία υποτιμάται έναντι του δολαρίου κατά 0,5% στις 4,2541 λίρες ανά δολάριο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το τουρκικό νόμισμα που βρέθηκε να υποχωρεί στις 4,3743 λίρες ανά δολάριο την περασμένη Τετάρτη, ανέκαμψε μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας με τους κορυφαίους οικονομικούς αξιωματούχους της χώρας, καθώς δημιουργήθηκαν προσδοκίες στις αγορές, ότι η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο, δύο ημέρες μετά και τίποτα δεν έχει συμβεί, με την αβεβαιότητα να επιστρέφει στις αγορές, επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο.

Η Morgan Stanley τονίζει δε σε σημείωμά της προς τους πελάτες της, ότι «αν δεν ληφθούν μέτρα σύντομα, η πίεση της αγοράς πιθανότατα θα επανέλθει, δεδομένων των αυξημένων προσδοκιών που δημιούργησε η πρόσφατη σύσκεψη» που συγκάλεσε ο Ερντογάν. Τονίζει δε, ότι ακόμη κι αν ληφθούν κάποια μέτρα, δεν αναμένεται να σημειωθεί ένα «ράλι» της τουρκικής λίρας, καθώς θα υπάρχουν αμφιβολίες στις αγορές, για το αν πρόκειται για προγραμματισμένα μέτρα ή για μέτρα που λαμβάνονται για να χαλαρώσουν οι πιέσεις της αγοράς.