Η οικονομία της Καλιφόρνια είναι μεγαλύτερη από ολόκληρης της Βρετανίας!

Η οικονομία της Καλιφόρνια είναι μεγαλύτερη από ολόκληρης της Βρετανίας!

Μέσα σε ένα χρόνο το ΑΕΠ της πολιτείας αυξήθηκε κατά 127 δισεκατομμύρια δολάρια

Αν η πολιτεία της Καλιφόρνια ήταν ανεξάρτητο κράτος θα είχε την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ξεπερνώντας το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα νέα ομοσπονδιακά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Η οικονομία της Καλιφόρνια ανέρχεται στα 2,7 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που είναι μικρότερο μόνο από αυτά των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Γερμανίας, και ξεπερνά τα οικονομικά μεγέθη της Βρετανίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα χρόνο, σε σχέση με το 2016, το ΑΕΠ της αυξήθηκε κατά 127 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Associated Press, το μέγεθος της οικονομίας της Καλιφόρνια αποδίδεται στον τομέα της τεχνολογίας και στο Χόλιγουντ, δύο βιομηχανίες για τις οποίες η εν λόγω πολιτεία φημίζεται. Διαθέτει το 12% του πληθυσμού των ΗΠΑ, όμως συνεισέφερε το 16% της αύξησης των θέσεων εργασίας από το 2012 ως το 2017.

Άλλες αμερικανικές πολιτείες με ιδιαίτερα ισχυρές οικονομίες είναι το Τέξας (11ο στον κόσμο, 1,7 τρισ. δολάρια) και η Νέα Υόρκη (13η στον κόσμο, 1,5 τρισ. δολάρια).