Ενδιάμεσες εκπτώσεις από αύριο στην αγορά – Κυριακή ανοικτά τα μαγαζιά

Ενδιάμεσες εκπτώσεις από αύριο στην αγορά – Κυριακή ανοικτά τα μαγαζιά

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη 2 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του 2018. Οι εαρινές εκπτώσεις ισχύουν με βάση το νόμο 4446/2016, που έχει ορίσει δυο εκπτωτικές περιόδους ενδιάμεσας των εκπτωτικών περιόδων του καλοκαιριού και του χειμώνα, υπάρχουν ακόμη δυο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι κάθε έτος, την άνοιξη (μέσα στο Μάιο) και το φθινόπωρο (μέσα στο Νοέμβριο).

Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, ξεκινά στις 2 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 15 Μαΐου για την Αττική.

Αντιστοίχως για τη Θεσσαλονίκη, η πρώτη μέρα έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων «mid-season sales» είναι αύριο, όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αλλά τελειώνει υποχρεωτικά την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση της Περιφέρειας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων, οπότε ανάλογα με την περιοχή μπορεί οι ημερομηνίες να τροποποιηθούν, οπότε πριν βγουν στην αγορά οι καταναλωτές θα πρέπει να συμβουλεύονται τις τοπικές αρχές.

Στο πλαίσιο των εαρινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και την Κυριακή 6 Μαΐου

Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι προαιρετικό.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή είναι από τις 11.00 το πρωί (για τα εμπορικά καταστήματα) και από τις 11.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ για πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο

Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.