Αύξηση πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Φεβρουάριο

Αύξηση πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο τον Φεβρουάριο

Άνοδος σε Έπιπλα-ηλεκτρικά είδη-οικιακό εξοπλισμό και πτώση σε Τρόφιμα-ποτά-καπνό

Αύξηση 4,1% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο και οριακή μείωση 0,1% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, άνοδος των πωλήσεων καταγράφηκε σε Έπιπλα-ηλεκτρικά είδη-οικιακό εξοπλισμό (7,7%), Φαρμακευτικά-καλλυντικά (4,6%), Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (2,4%) και Ένδυση-υπόδηση (2%). Στον αντίποδα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε Τρόφιμα-ποτά-καπνό (11,1%), Βιβλία-χαρτικά-λοιπά είδη (6,1%), Πολυκαταστήματα (4,3%) και Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (0,2%).

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης όγκου παρουσίασε αύξηση 1,3% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου. Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε μείωση 0,4% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου του 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου του 2018 παρουσίασε αύξηση 3,6%.

Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης κύκλου εργασιών παρουσίασε αύξηση 1,9% τον Φεβρουάριο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου.