Συζήτηση για το μεταμνημονιακό πλαίσιο στην Ελλάδα στο Eurogroup

Συζήτηση για το μεταμνημονιακό πλαίσιο στην Ελλάδα στο Eurogroup

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της κυβέρνησης

Οι υπουργοί Οικονομικών ενημερώθηκαν στο Eurogroup στην Σόφια για τα βασικά θέματα που αφορούν την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Ελλάδας, αναφέρεται στο επίσημο ανακοινωθέν μετά το Eurogroup.

«Οι θεσμοί πληροφόρησαν το Eurogroup για την πρόοδο που επετεύχθη στη συνεχιζόμενη και τέταρτη αξιολόγηση του προγράμματος οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε στο Eurogroup το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της Ελλάδας, περιγράφοντας συνοπτικά τους στόχους και τις προτεραιότητες των επόμενων χρόνων.

Οι υπουργοί ενημερώθηκαν επίσης για τα βασικά θέματα που αφορούν την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος.

Πληροφορήθηκαν επίσης και για τα τεχνικά σημεία που έχουν επιτευχθεί έως τώρα σχετικά με τον μηχανισμό αναπτυξιακής προσαρμογής, ως μέρος των πιθανών μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους για την Ελλάδα. Συζήτησαν επίσης και την πιθανή μορφή που θα μπορούσε να λάβει το μεταμνημονιακό πλαίσιο για τη χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.