Οι απειλές Τραμπ «εκτοξεύουν» τις τιμές χρυσού και πετρελαίου

Οι απειλές Τραμπ «εκτοξεύουν» τις τιμές χρυσού και πετρελαίου

Οι επενδυτές στρέφονται στη σιγουριά του πολύτιμου μετάλλου και στον «μαύρο χρυσό»

Στα ύψη ανέβασαν τις τιμές του χρυσού και του πετρελαίου οι απειλές νωρίτερα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επίθεση με πυραύλους στη Συρία.

Ειδικότερα, η τιμή του χρυσού εκτός της ώθησης που είχε ήδη από τις εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο σήμερα από το ενδεχόμενο μίας επίθεσης της Ουάσιγκτον στη Συρία. Ειδικότερα, αυτή την ώρα το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά 0,93% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.358,30 δολάρια ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά 0,36% έναντι του γεν Ιαπωνίας στα 106,81 γεν.

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 3 ετών σκαρφάλωσαν και οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι εντάσεις που επικρατούν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αντισταθμίζουν την αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, αυτήν την ώρα το Brent ενισχύεται κατά 0,91% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,69 δολάρια ανά βαρέλι, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2014.

Παράλληλα, το αμερικανικό αργό (WTI) καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,87% στα 66,08 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας οι τιμές του πετρελαίου έχουν σημειώσει κέρδη άνω του 5%.