Ενιαίο προϋπολογισμό στην Ευρωζώνη βάζει «στο τραπέζι» ο Σεντένο

Ενιαίο προϋπολογισμό στην Ευρωζώνη βάζει «στο τραπέζι» ο Σεντένο

«Στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup

Τους 19 ηγέτες της Ευρωζώνης ενημερώνει ο πρόεδρος του Eurogroup, Mάριο Σεντένο, για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωομάδας για την «ενδυνάμωση» και την «ολοκλήρωση» του κοινού νομίσματος.

«Μένει ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, αλλά αυτό είναι το πρώτο βήμα στο δρόμο για τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, οπότε αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις» δήλωσε ο Μ. Σεντένο προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση, σημειώνοντας ότι θα συζητηθούν κυρίως τα «μακροπρόθεσμα ζητήματα», συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να δημιουργηθεί ένας προϋπολογισμός για την ευρωζώνη.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα ως προς την ενδυνάμωση του κοινού νομίσματος και της θεσμικής του ικανότητας», είπε ο Μ. Σεντένο, καλώντας τους ηγέτες να «συνεχίσουν να ασκούν πίεση» προκειμένου να είναι εφικτή η επίτευξη «συναίνεσης» τον Ιούνιο όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ό,τι αφορά την τραπεζική ένωση, η οποία συζητήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την οικονομία μεταξύ και των «28» της ΕΕ, σημείωσε ότι η ολοκλήρωσή της είναι ένα «σημαντικό βήμα» για την ενίσχυση της θεσμικής διάστασης του ευρώ, εξηγώντας ότι θα «διασφαλίσει» την επανεπένδυση των κεφαλαίων των τραπεζών «προς όφελος» των Ευρωπαίων πολιτών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...