Αχτσιόγλου: Έως τον Αύγουστο η πληρωμή των εκκρεμών συντάξεων

Αχτσιόγλου: Έως τον Αύγουστο η πληρωμή των εκκρεμών συντάξεων

Σε εκκρεμότητα βρίσκονται 85.000 κύριες συντάξεις

«H κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο να πληρώσει το σύνολο των ληξιπρόθεσμων συντάξεων έως τον Αύγουστο» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΪ.

Όπως είπε η ίδια, σε εκκρεμότητα βρίσκονται 85.000 κύριες συντάξεις, ενώ το τελευταίο δίμηνο έχει ξεμπλοκάρει η καταβολή των επικουρικών. Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε, ότι τα οικονομικά του ΕΦΚΑ έχουν βελτιωθεί και έτσι θα είναι δυνατό να γίνουν κάποιες διορθώσεις, ειδικά μετά τη λήξη του μνημονίου. Ομως παραδέχθηκε, ότι οτιδήποτε αφορά το ασφαλιστικό, προαπαιτεί συμφωνία με τους θεσμούς και δεν μπορούν να επιστραφούν στους συνταξιούχους οι παρακρατήσεις υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ), χωρίς την σύμφωνη γνώμη τους.

Αναφερόμενη στο ύψος των εισφορών, με αφορμή την σύσταση του ΟΟΣΑ για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που βαραίνουν τις μεικτές αποδοχές των χαμηλόμισθων, η υπουργός Εργασίας διέψευσε ότι υπάρχουν αυξήσεις και τόνισε πως το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν.