Η πολιτική κρίση φέρνει βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο

Κλίμα αβεβαιότητας και ανησυχίας για τις πολιτικές εξελίξεις, μετά και το χθεσινό αδιέξοδο στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, που θα συναντηθούν εκ νέου σήμερα, κυριάρχησε για μία ακόμα μέρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τα “βαριά χαρτιά” της αγοράς να δέχονται στην πλειοψηφία τους ισχυρές πιέσεις και το γενικό δείκτη να απομακρύνεται και πάλι από τις 900 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 884,02 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 3,66%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 42 εκατ. ευρώ.

Αρνητικό είναι όμως το κλίμα και στις διεθνείς αγορές, μετά την υπόνοια του Μπεν Μπερνάνκι ότι η Fed πιθανόν να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς αμερικανικών ομολόγων εντός του 2014, αν η οικονομία ενισχυθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί κατά 2,46%, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατά 2,55%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 2,64%.

Αντίστοιχη η εικόνα και στο άνοιγμα της Γουολ Στριτ, με τους τρεις δείκτες να υποχωρούν σε ποσοστό άνω του 1,20%.

Έντονα πτωτικά κινείται και σήμερα η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, μετά το ανοδικό ράλι του αμερικανικού νομίσματος που πυροδότησαν οι δηλώσεις Μπερνάνκι, και διαμορφώνεται πλέον στο 1,3173 (-0,92%).