Διευρύνει το ιστορικό υψηλό του ο Dow Jones

Αρκετά καλό ήταν το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της Γουολ Στριτ, εν μέρει χάρη στην ιδιωτική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία προστέθηκαν στα μισθολόγια των αμερικανικών επιχειρήσεων 198.000 επιπλέον εργαζόμενοι, περισσότεροι από όσους περίμεναν οι αναλυτές.

Η Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή σχολιάζει: "Aπτόητος συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο Dow (+0,24%) εν αναμονή του αυριανού meeting της ECB και των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι. Θεικά ήταν τα στοιχεία για τις θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καθώς ο ιδιωτικός τομέας προσέθεσε 198 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τον προηγούμενο μήνα. Παράλληλα, ελαφρώς καλύτερες του αναμενομένου ήταν και οι εργοστασιακές παραγγελίες για τον Ιανουάριο. Πτωτικά κινήθηκε το ευρώ κλείνοντας οριακά κάτω από το 1,30 έναντι του δολαρίου ενώ την καθοδική του πορεία συνέχισε και το πετρέλαιο, με την τιμή του μαύρου χρυσού να κλείνει στα 90 δολάρια το βαρέλι".

Ελαφρώς πτωτικά κινήθηκε σήμερα η τιμή του πετρελαίου, με το αργό να διαμορφώνεται στα 90,38 δολάρια ανά βαρέλι (-0,48%) και το μπρεντ στα 111 δολάρια ανά βαρέλι (-0,55%), ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκε η τιμή του χρυσού, που έκλεισε στα 1.581,50 δολάρια ανά ουγγιά (+0,42%).

Τέλος, κάτω από το 1,30 κινείται ξανά η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, μετά τη χθεσινή την ανάκαμψη, και συγκεκριμένα στο 1,2991, με πτώση 0,47%.