“Φλερτάρει” με τις 1.000 μονάδες το Χρηματιστήριο

Θετικό κλίμα επικρατεί κατά το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών, εν όψει της σημερινής κρίσιμης δημοπρασίας ιταλικών ομολόγων, της πρώτης μετά τις εκλογές. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο γενικός δείκτης “φλερτάρει” και πάλι με τις 1.000 μονάδες, και κινείται στις 996,95 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,54%.

Με ανάλογα κέρδη άνοιξε και ο FTSE 100 στο Λονδίνο (+0,41%), όπως και ο DAX στη Φρανκφούρτη (+0,32%) και ο CAC 40 στο Παρίσι (+0,55%).

Η “Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή” σχολιάζει: “Με τις ανακοινώσεις των εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το έτος χρήσης 2012 να βρίσκονται στο προσκήνιο και την διεθνή αναταραχή που δημιούργησε το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία να καταλαγιάζει, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Η χθεσινή αντίδραση του Γενικού Δείκτη ύστερα από το χθεσινό ιδιαίτερα πτωτικό άνοιγμα ήταν αρκετά ικανοποιητική με τους δεικτοβαρείς τίτλους να επιδεικνύουν καλές αντιστάσεις στα πρωινά χαμηλά τους, ενώ για μια ακόμα φορά ο αδύναμος κρίκος ήταν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου ύστερα και από τις ολοένα και αυξανόμενες φήμες για επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της ALPHA BANK.Σε εταιρικό επίπεδο, επίσημη είναι πλέον η ένταξη του ΟΤΕ στο δείκτη Eurostoxx 600, η οποία θα γίνει στις 18 Μαρτίου”.